• Tue. May 21st, 2024

MIAS Architects Designs Zariquiey Health Center Foyer

BySamantha Johnson

Apr 14, 2024
MIAS Architects Designs Zariquiey Health Center Foyer

The Can Zariquiey Health Center Foyer, designed by Mias Architects, is a welcoming space created for the families of patients. It serves as a meeting point between family members, center professionals, and patients themselves. The design concept focused on creating a friendly, familial environment with a domestic feel in terms of dimensions, materials, colors, and lighting.

The new reception space is integrated into the interior world of the courtyard, connecting inside and outside seamlessly. The design features a construction with a central pillar and mixed wooden and metal elements, giving it a slightly radial and L-shaped shape. This unique construction appears like a spider, drawing inspiration from Louise Bourgeois’ spider sculpture, Maman.

The space is designed to be easily related to the building and existing spaces, creating a sense of harmony and coherence. The design reflects a balance between the interior and exterior, blending natural and artificial light to create a comfortable and inviting atmosphere. The Can Zariquiey Health Center Foyer is a vital addition to the center, providing a necessary space for interaction and connection within the community.

By Samantha Johnson

As a content writer at newszkz.com, I delve into the realms of storytelling, blending words to paint vivid narratives that captivate and inform our readers. With a keen eye for detail and a passion for research, I craft compelling articles that resonate with our audience. My love for words drives me to explore diverse topics, ensuring that each piece I create not only educates but also entertains. Join me on this journey as we navigate the ever-evolving landscapes of news and knowledge together.

Leave a Reply